LAJMI I FUNDIT:

Më shkul flokët, më gërvisht, më ngulfat: Katër arsye përse disa çifte e duan seksin e vrazhdë

Më shkul flokët, më gërvisht, më ngulfat: Katër arsye përse disa çifte e duan seksin e vrazhdë

Seksi vetvetiu sjell kënaqësi, mirëpo ai goxha shpesh përfshin edhe shumë faktorë të tjerë – nga karakteri i partnerit dhe inspirimi momental deri te besimi

Reklama

Se çfarë ndikon në ritmin, tempin dhe forcën e lojës seksuale, mund të shpjegohet me faktorë të ndryshëm.

A është fjala për elementin e befasisë, inspirimit të pastër me partnerin aktual dhe me ambientin apo me nivelin e dopaminës, e cila është e rëndësishme për përjetimin e kënaqësisë…

Dhe kjo nuk ka të bëjë vetëm me meshkujt, por edhe me femrat, transmeton Telegrafi.

1. Befasia

Elementi i befasisë shton nivelin e dopaminës. Ai na mundëson që lidhjen ta mbajnë të eksituar.

2. Forca

Forca eksiton, ndërkaq seksi i vrazhdë dërgon porosi të fuqishme, gjë që mund të jetë shumë eksituese për disa njerëz.

Katër mënyra për përvojë të jashtëzakonshme seksuale
Lexo po ashtu Katër mënyra për përvojë të jashtëzakonshme seksuale

3. Besimi

Siç theksojnë ekspertët, me seksin e vrazhdë partnerët në vetëdije shfaqin besimin reciprok. Me fjalë të tjera, nëse e lejoni që t’ju lidhë dhe t’ju rrah në prapanicë, i bëni me dije që i besoni që nuk do t’ju lëndojë.

4. Liria

Seksi i vrazhdë lë ndjenjën e lirisë që nga parteri mund të marrim atë që dëshirojmë, me çka arrihet deri te marrëdhënia e sinqertë midis njerëzve. /Telegrafi/