Anëtarësimi në NATO do të thotë hymë në një sistem të sigurisë kolektive dhe se një sulm ndaj vendit do të thotë sulm ndaj 29 vendeve tjera anëtare, tha ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska në panelin e djeshëm në Kumanovë.

“Përveç shenjës politik, anëtarësimi në Aleancë është edhe shenjë të trendeve pozitive ekonomike. Në vitin që morëm ftesë për NATO, ne kemi katër herë investime të huaj nga viti i mëparshëm, gjegjësisht më shumë nga gjithsej investimet në vitet 2012, 2013 dhe 2014. Anëtarësimi në NATO ka politikë pozitive, por edhe anë pozitive ekonomike”, theksoi Sheqerinska.

Ajo shtoi se vendit së shpejti i pasojnë vendime të cilat, sipas saj, do të tregojnë se qytetarët nuk kanë dyshime rreth orientimit euroatlantik./Telegrafi/