Pjesë të Belgjikës u goditën përsëri nga përmbytjet dhe barttnin vetura.

Provincat e Namur dhe Valon Barban, në juglindje të Brukselit, të cilat ishin prekur tashmë nga përmbytjet shkatërruese javën e kaluar, në të cilën vdiqën 36 njerëz, u prekën veçanërisht.

Qendra belge e Krizave ka lëshuar një paralajmërim për popullsinë sepse moti i keq pritet të zgjasë për disa ditë.

Reshjet e mëdha të shiut shkaktuan dëme të konsiderueshme në Dinan, ku përroi përhapte grumbuj veturash nëpër qytet.

Një zjarrfikës vlerësoi se përmbytjet e reja ishin më të këqija se javën e kaluar.

Numri i vdekjeve të konfirmuara në Belgjikë dhe vendet fqinje ka tejkaluar 210 dhe rindërtimi vlerësohet të kushtojë disa miliardë euro. /Telegrafi/