Bitcoin ka fituar terren mes investitorëve të sotëm. Përkrahësit e saj thonë se është e ardhmja e monedhës dhe e investimeve, ndërsa kundërshtarët e saj argumentojnë se është një opsion investimi i rrezikshëm që mund të mos gjenerojë kthime të mëdha.

Bitcoin u krijua nga një grup programuesish duke përdorur emrin “Satoshi Nakamoto”. Por krijuesi(ët) e vërtetë i Bitcoin është ende i panjohur për publikun, transmeton Telegrafi.

Kohët e fundit, vlerësimi i Bitcoin është rritur më shumë se 763 për qind në vetëm një vit, duke tejkaluar lehtësisht fitimet tradicionale në tregun e aksioneve. Dhe ajo po bëhet një monedhë e decentralizuar, globale, raporton marca.

Si ta këmbeni bitcoinin në para të vërteta dhe t'i tërhiqni ato nga bankat? Si ta këmbeni bitcoinin në para të vërteta dhe t'i tërhiqni ato nga bankat?

“Monedhat” virtuale ose “tokenat” përdoren në një sistem kriptomonedhe në vend të parave fizike. Por mbani mend: “monedhat” nuk kanë vlerë të brendshme.

Çfarë ju nevojitet për të investuar në Bitcoin?

Dokumentet personale të identifikimit
Informacioni i llogarisë bankare
Një lidhje e sigurt në internet

Nëse do të blini monedha përmes një agjenti burse, mund të mos keni nevojë të jepni informacionin tuaj personal ose informacionin financiar, sepse ndërmjetësi juaj i aksioneve ka të ngjarë t’i ketë të gjitha këto të regjistruara.

Pesë hapa të thjeshtë për të investuar në Bitcoin

Bashkohuni në një Exchange Bitcoin
Merrni një portofol Bitcoin
Lidhni portofolin tuaj me një llogari bankare
Vendosni porosinë tuaj në Bitcoin
Menaxhoni investimet tuaja në Bitcoin
Ju do të duhet të vendosni se ku dëshironi të bëni një blerje Bitcoin. Shumica e investitorëve të Bitcoin përdorin këmbimore kriptomonedhash.

Nuk ka asnjë kompani zyrtare “Bitcoin” sepse është një teknologji me kod të hapur, por ka disa shkëmbime të ndryshme që lehtësojnë transaksionet me Bitcoin, transmeton Telegrafi.

Miliarderët po nguten të blejnë kriptovaluta, njëri prej tyre tregoi pse po ndodh kjo? Miliarderët po nguten të blejnë kriptovaluta, njëri prej tyre tregoi pse po ndodh kjo?

Kur blini një monedhë, ajo ruhet në një “portofol”, ku ruhet e gjithë kriptomonedha juaj. Ekzistojnë dy lloje kuletash që mund të merrni: një “portofol i nxehtë” ose një “portofol i ftohtë”.

Kuletat e nxehta janë më të përshtatshme sepse do të keni mundësi të përdorni monedhat tuaja përmes internetit ose një programi softuerësh.

Llojet e kuletave të nxehta
Electrum: Softuer që ju mundëson të ruani monedhat tuaja në kompjuterin tuaj
Mycelium: Një aplikacion vetëm për celular për përdoruesit e Android dhe iPhone
Shkëmbimi juaj i kriptomonedhës do të ketë gjithçka që ju nevojitet për të blerë.

Si të menaxhoni investimet tuaja në bitcoin?

Pasi të keni blerë bitcoin, mund të:
Përdorni bitcoinet tuaja për transaksione në internet
Mbani bitcoinet tuaja për një periudhë të gjatë me shpresën se do të vlerësohen në vlerë

Pse Dogecoin është kriptovaluta më e preferuar e Elon Muskut? Pse Dogecoin është kriptovaluta më e preferuar e Elon Muskut?

Kryeni tregti ditore me monedhat tuaja – domethënë blerjen dhe shitjen e monedhave me pronarë të tjerë Bitcoin, të cilat mund të lehtësohen në shkëmbimin e kriptomonedhave

Sa do të kishit investuar për herë të parë?

Për të filluar të investoni në kriptovaluta, mund të blini një platformë të kriptovalutave që funksionon për ju, duke e ditur se nuk do të ndani më shumë se 10 për qind të portofolit tuaj të investimeve për blerjen e monedhave. /Telegrafi/