Ish-kryeministri i Italisë dhe Komisionit Evropian, Romano Prodi sot dhe nesër do të qëndrojë për vizitë në Maqedoni në kuadër të ndarjes së çmimit botëror për humanizëm për vitin 2019, çka dhurohet nga Akademia për Humanizm të Ohrit.

Prodi sot do të realizoj takim me kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi, ndërsa nesër në Ohër në mënyrë solemne në shtëpinë e ASHAM-it, do t’i dhurohet çmimi botëror për humanizëm.

Romani Prodi është fituesi i trembëdhjetë i këtij çmimi që ndan qyteti i UNESCO-s-Ohri. Këtë çmim më herët e kanë fituar edhe figurat njohura si Aleksandar Sollzhenjicin, Herta Miler, Dasaku Ikeda, Ravi Shankar./Telegrafi/