LAJMI I FUNDIT:

Robotët që inspektojnë dhe riparojnë turbinat me erë – kompania nga Letonia përfiton 38.9 milionë dollarë të tjerë

Robotët që inspektojnë dhe riparojnë turbinat me erë – kompania nga Letonia përfiton 38.9 milionë dollarë të tjerë

Aerones, një kompani që krijon robotë që pastrojnë dhe inspektojnë turbinat me erë, ka përfituar 38.9 milionë dollarë fonde.

Reklama

Financimi erdhi nga dhjetëra investitorë të pazbuluar dhe kompania shpreson të sjellë 2.5 milionë dollarë më shumë, sipas një dosjeje në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Aerones përdor robotë të operuar nga tre teknikë të Aerons.

Robotët pastrojnë kullat dhe tehet e turbinave me erë.

Aerones pretendon se robotët e saj mund të ndihmojnë në minimizimin e kohës së ndërprerjes në turbinat e erës.

Kompania nga Letonia ka pastruar mbi 5,000 turbina deri më sot në 19 vende të ndryshme, një rritje me mbi 2,000 turbina të pastruara që nga prilli i këtij viti kur kompania pretendoi se kishte servisuar mbi 3,000 turbina në 17 vende.

Pavarësisht rritjes së shpejtë, Aerones ka ende shumë hapësirë për t’u zgjeruar në industri. Ka më shumë se 70,800 turbina me erë në SHBA, të cilat, në vitin 2021, prodhonin rreth 9% të të gjithë energjisë elektrike në SHBA. /Telegrafi/