Renault, tashmë i njohur si brendi numër 1 i veturave në Kosovë, me Clion vazhdon dominimin e vet në Evropë dhe në vendin tonë.

Se Clio është e pa konkurrencë me vite në Evropë, e dëshmojnë edhe shitjet zyrtare të Evropës nga viti 2017. Clio duket se perseri është vetura me e shitur ne segmentin mini-hatchback duke aritur të regjistrojë 404,788 njesi të shitura.

Edhe këtë herë Renault ka mposhtur Volkswagenin që me modelin Polo ka shitur 354.423 njësi dhe radhitet në vendin e dytë.

Në Evropë ne kete segment, Fordi ka gjetur vetëm vendin e tretë duke qenë sërish i mposhtur nga Renault me 270 mijë njësi të shitura në vendin e tretë me modelni Ford Fiesta.

Clio prej vitesh konksiderohet prej modeleve më të preferuara nga adhuruesit e veturave ne Evropë.

Si një veturë ekonomike, Clio reprezenton një mundësi të jashtëzakonshme si veturë ekonomike, familjare, por e përshtatshme edhe për ata që duan shpejtësi me motorin 1.2 litra turbo dhe motorin e njohur 1.5 litra dCi.

Me një numër veçorive ekstra që i posedon kjo veturë, ajo mbetet prej veturave që ja vlen si për atë që ofron në enterier dhe në dizajn, ashtu edhe për çmimin që e posedon.

Renault me këtë veturë ka rigjetur formën e vet me një veturë të dashur në një klasë që atyre u ka munguar. Clio i ka të gjitha dhe më shumë informata për të mund të gjeni te salloni i distributorit të autorizuar të Renault, AutoMita. /Telegrafi/