Qeveria në mbledhjen e sotme e pranoi propozimin e Gripit të Vlerësimit që të kërkohet vazhdim të gjendjes së krizës edhe për gjashtë muaj.

Propozimi i Qeverisë duhet të shkojë në Kuvend i cili është kompetent për vazhdimin e gjendjes së krizës.

Ndryshe, Qeveria e RMV-së më 20 nëntor shpalli gjendje krizës dhe kjo do të zgjasë deri më 19 dhjetor.

Nëse propozimi i Qeverisë miratohet në Kuvend, gjendja e krizës do të zgjasë deri në qershor të vitit të ardhshëm./Telegrafi/