Studiuesit japonezë kanë konstatuar që edhe qentë mund të qajnë, mirëpo hidhërimi nuk është i vetmi shkaktar

Çfarë ka treguar më shumë që të qajnë qentë në një situatë shumë të bukur.

Studimi, i bazuar në sjelljen e 22 qenve, ka vëzhguar reagimin e qenve kur do të takoheshin sërish me pronarët e tyre apo me dikë tjetër, të cilin e njohin, transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët e Universitetit Azabu dhe të Universitetit të Mjekësisë Jica, kanë vënë shirita letre nën sytë e qenve gjatë interaksionit normal me pronarët e tyre dhe një minutë para se i kanë bashkuar me ta pas pesë deri në shtatë orë ndarjeje.

Reklama

Me takimin e sërishëm të qenve me pronarët, qentë do të fillonin të qanin.

Reklama

Për të parë nëse lotët kishin lidhje me emocionet e tyre, studiuesit administruan një tretësirë që përmbante oksitocinë, një hormon kyç i përfshirë në lidhjen.

Dihet që qentë derdhin lot për të mbajtur të pastër kanalet e lotit, por kur u aplikua testi i përmendur, u konstatua se këta lot kanë të bëjnë me emocionet.

Takefumi Kikusui, një nga autorët e studimit, tha se nuk është identifikuar asnjë situatë në të cilën një qen derdh lot për shkak të emocioneve, përveç rastit kur ai ribashkohet me pronarin e tij.

Reklama

Pra, përveç tundjes së bishtit dhe nxjerrjes së gjuhës, qeni juaj mund të tregojë edhe se i mungon dhe ju do me lot. /Telegrafi/