LAJMI I FUNDIT:

Punonjësit e Këshillit Gjyqësor në grevë, kërkojnë pagesën e shtesave dhe ndryshimin e marrëveshjes kolektive

Punonjësit e Këshillit Gjyqësor në grevë, kërkojnë pagesën e shtesave dhe ndryshimin e marrëveshjes kolektive

Punonjësit e zyrës profesionale të Këshillit Gjyqësor kanë nisur grevë, e cila do të mbahet çdo ditë në kohën e pauzës deri në plotësimin e kërkesave të tyre.

Reklama

Siç deklarojnë, kërkojnë sigurimin e mjeteve për pagesën e shtesave të pagave në masën 30% dhe nënshkrimin e aneks marrëveshjes për ndryshimin e marrëveshjes kolektive.

“Vlerësojmë se kërkesat tona janë reale dhe nuk do të shkaktojnë implikime të larta fiskale sepse bëhet fjalë për 30 të punësuar në këtë shërbim. Ne të punësuarit në Këshillin gjyqësor të RMV si organ i pavarur në gjyqësor jemi me pagat më të ulëta. Në krahasim me administratës gjyqësore jemi të lënë në pozitë të palakmueshme, sepse për të njëjtit në dy drejtime është e lejueshme rritja e pagës, kështu që administrate gjyqsore merr për 35% paga më të larta se ne”, thanë nga Këshilli Gjyqësor.

Në trend Lajme

Më shumë
Pas sulmit në veri deklarohet komandanti i Njësisë Speciale: Krenar me ju djema - pamë djajtë në sy, i pamë të binin, duke qarë e vrapuar

Pas sulmit në veri deklarohet komandanti i Njësisë Speciale: Krenar me ju djema - pamë djajtë në sy, i pamë të binin, duke qarë e vrapuar

Lajme
Pamje kur Policia nxjerrë autoblindën nga fshati Banjskë të Zveçanit, dyshohet se ishte e mbushur me armatim

Pamje kur Policia nxjerrë autoblindën nga fshati Banjskë të Zveçanit, dyshohet se ishte e mbushur me armatim

Lajme
Policia e Kosovës u shpërndan pako ushqimore familjeve serbe në Banjskë të Zveçanit

Policia e Kosovës u shpërndan pako ushqimore familjeve serbe në Banjskë të Zveçanit

Lajme
'Dikush i ka tradhtuar sulmuesit, ka shumë pikëpyetje' – banori serb në veri të Kosovës tregon për ngjarjet në Banjskë

'Dikush i ka tradhtuar sulmuesit, ka shumë pikëpyetje' – banori serb në veri të Kosovës tregon për ngjarjet në Banjskë

Lajme
Si financohen, armatosen dhe si kanë transportuar armë? Deputetja britanike analizon situatën pas sulmit terrorist në veri

Si financohen, armatosen dhe si kanë transportuar armë? Deputetja britanike analizon situatën pas sulmit terrorist në veri

Lajme
Dy të dyshuarit e sulmit terrorist në Banjskë të Zveçanit dërgohen në Gjykatën Themelore në Prishtinë

Dy të dyshuarit e sulmit terrorist në Banjskë të Zveçanit dërgohen në Gjykatën Themelore në Prishtinë

Lajme
Kalo në kategori