Sipas një studimi të ri, meshkujt që ushtrojnë rregullisht mund ta ulin dyfish rrezikun e kancerit në prostatë.

Reklama

Sipas ekspertëve, edhe aktivitetet ditore – që përfshijnë punën në kopsht apo ecjen – kanë efekt shumë më të madh mbrojtës sesa ç’është menduar më parë, transmeton Telegrafi.

Për këtë studim, ekipi hulumtues, i cili është financuar nga WCRF dhe Cancer Research UK, e ka përdorur një metodë për matjen e aktivitetit fizik mes 79,148 meshkujve me kancer në prostatë dhe 61,106 pa kancer.

Pastaj, përmes eksperimenteve dhe analizave të ndryshme, ekipi hulumtues kishin zbuluar se aq më aktivë që janë meshkujt, aq më mirë për shëndetin e tyre.

Reklama

Simptomat e kancerit në prostatë përfshijnë rritjen e nevojës për të urinuar, tendosje gjatë urinimit dhe ndjenjë se fshikëza nuk është zbrazur krejtësisht.

Reklama

Vlen të ceket se studimi është publikuar në “International Journal of Epidemiology”. /Telegrafi/