Para se të konsumoni vaktin tuaj të linjës ajrore, mund të dëshironi të largoni bukën.

Ekspertët kanë zbuluar se nuk duhet ta hani kurrë nëse nuk dëshironi të ndiheni të sëmurë pas uljes.

Dr. Charles Platkin, drejtor ekzekutiv i Qendrës së Politikave Ushqimore të Hunter College New York, rishikoi një numër vaktesh të linjave ajrore dhe paralajmëroi se ushqimet e rënda me karbohidrate nuk do t’ju ngopin dhe gjithashtu do t’ju bëjnë të ndiheni të lodhur kur të mbërrini.

Mjerisht, kjo do të thotë gjithashtu se ushqimet si makaronat dhe ëmbëlsirat janë gjithashtu jashtë listës, përveç nëse dëshironi të ndiheni të sëmurë gjatë pushimeve.

Reklama

Ai tha për Travel & Leisure: “Ngrënia e shumë karbohidrateve të rënda si makarona me salca të trasha, të dendura, bukë, kifle ose ëmbëlsira do t’ju bëjë të ndiheni çuditshëm dhe jo të ngopur ose të kënaqur”.

Reklama

“Nivelet e sheqerit në gjak do të rriten dhe më pas do të bien, gjë që do të ndikojë negativisht në mënyrën se si ndiheni”.

Jo vetëm kaq, por as nuk do të shijojnë aq mirë në qiell sa e prisni. Shqisat e shijes ndikohen nga ndryshimi në presionin e kabinës, i cili ul nivelet e oksigjenit në gjakun tuaj.

Kjo do të thotë se pjesa e sistemit tuaj nervor që reagon ndaj aromave bëhet më pak e ndjeshme, duke e bërë ndjenjën tuaj të nuhatjes edhe më keq.

Reklama

Fritz Gross, drejtor i përsosmërisë së kuzhinës në LSG Sky Chefs Asia Pacific shpjegoi se ka dy vakte për të zgjedhur nëse dëshironi që ato të kenë shije të mirë – orizi ose zierjet e tij. /Telegrafi/

Reklama