Ligji për regjistrimin e popullsisë është në procedurë parlamentare dhe me miratimin e tij plotësohen të gjitha kushte për zhvillimi e regjistrimit për këtë vit, tha Slavjanka Popovska nga LSDM.

Sipas asaj realizimi i këtij operacioni statistikor është akt patriotik.

“Regjistrim, me standardet më të larta ndërkombëtare, dixhitale dhe në përputhje me rregulloret e Eurostat. Pas 19 vjetëve vendit i nevojitet të ketë regjistrim. Të mund të zhvillohemi më mirë dhe në mënyrë më të barabartë, të krijojmë politika të reja zhvillimi afatgjata. Është në interes të shtetit, njerëzve, të gjithë qytetarëve tanë. Prandaj themi se realizimi i këtij operacioni statistikor është një veprim patriotik”, thotë Petrovska./Telegrafi/