Diplomati i lartë evropianë për “Politico” deklaron se në mbledhjen e sotme të ambasadorëve të BE-së në Bruksel është arritur njëfarë kompromisi që të fillojë konferenca e parë ndërqeveritare në mes BE-së dhe Maqedonisë së Veriut. Bullgaria është dakord me atë “kompromis”.

Çfarë ka në marrëveshje? Sipas “Politico” është arritur ky kompromis:

„Bullgaria do ta pranojë gjuhën maqedonase si një nga gjuhët zyrtare dhe do ta njohë identitetin e maqedonas. Si kthim Maqedonia e Veriut duhet ta pranojë të vërtetën historike siç është e përcaktuar nga Sofja dhe të pranohet se ka bazë mbi mbi çfarëdo ndërtimi të identitetit maqedonas dhe gjuhës zyrtare”.

Nëse ky është kompromisi atëherë pjesa më e madhe e kërkesave bullgare plotësohen./Telegrafi/