Sapo kemi pasur dy muaj rresht pa ndonjë prapavijë planetare, gjë që na dha një mundësi relativisht të rrallë për të shijuar një fluks energjie të përqendruar përpara.

Por muaji i mjaltit kozmik ka mbaruar, sepse Plutoni në prapavijë 2021 goditi zyrtarisht më 27 prill, dhe do të qëndroj deri më 6 tetor.

Plutoni në prapavijë është një ngjarje vjetore planetare që na ndihmon të përpunojmë gjithçka, nga transformimet shoqërore në terrenin tonë.

Ndryshe nga periudhat kur Merkuri është në prapavijë, Plutoni në prapavijë ndodh vetëm një herë në vit – por zgjat nga pesë deri në gjashtë muaj.

Plutoni është një nga planetët e jashtëm në astrologji dhe më i largët nga dielli, kështu që efektet e tij janë më delikate dhe nuk do të ngatërrohen domosdoshmërisht me rrjedhën e jetës sonë të përditshme ashtu si mund të bëjë një prapavijë tjetër.

Këtë vit, Plutoni do të vendoset në prapavijë përmes shenjës punëtore të Bricjapit, e cila i jep planetit një qasje edhe më të ashpër. /Telegrafi/