LAJMI I FUNDIT:

Pjesa e dytë: Testin të cilin duhet ta kalojnë agjentët e FBI-së për t’u pranuar

Pjesa e dytë: Testin të cilin duhet ta kalojnë agjentët e FBI-së për t’u pranuar

Duhet të keni aftësi të shquara për t’u konsideruar të bëheni pjesë e FBI-së si agjent. 

Kandidatët duhet të kalojnë shumë teste dhe të përgjigjen në një numër pyetjesh që tregojnë se a kanë potencial.


Nëse e keni kaluar pjesën e parë të testit, atëherë mos u nxitoni të gëzoheni, sepse duhet ta kaloni tash edhe testin e dytë! – transmeton Telegrafi.

Vrasësja serike

Një vrasëse serike e ftoi viktimën e ardhshme në shtëpinë e saj. Ato kishin ngrënë darkën së bashku, pas darke ajo i ofroi viktimës një mollë. Viktima tha se më nuk mund të hante sepse ishte e ngopur. Vrasësja e ndau mollën në gjysmë. Ato të dyja filluan të hanin mollën dhe sapo viktima e provoi mollën, ajo vdiq.

Pyetje: Nëse të dyja kishin ngrënë të njëjtën mollë, pse njëra prej tyre vdiq dhe tjetra mbijetoi?

Përgjigjja: Vrasësja përdori një thikë e cila kishte helm vetëm në një anë.

Një mister kimik…

Një kimist i famshëm u gjet i vdekur në laboratorin e tij. Policia e dinte se dy persona ishin të përfshirë në vrasje. Kishte 5 të dyshuar: Felice, Joshua, Nicolas, Nathan dhe Peter. Policia gjeti një shënim të shkruar nga kimisti. Aty shkruhej: “26-3-58 / 28-27-57-16.”

Policia menjëherë e dinte se kush ishin vrasësit.

Pyetje: Kush janë vrasësit dhe si e dinte policia?

Përgjigjja: Viktima ishte një kimist i famshëm, prandaj nëse vëzhgoni me vëmendje dhe shumë kujdes, do të vini re se numrat korrespondojnë me numrat atomikë në tabelën periodike të elementeve:

26 – Fe, 3 – Li, 58 – Ce  Felice

28 – Ni, 27 – Co, 57 – La, 16 – S  Nicolas

Felice dhe Nicolas janë vrasësit.

Vrasja në shtëpi

Një burrë u gjet i vrarë në një pasdite të së dielës. Në kohën e vrasjes kishte katër vetë në shtëpi. Gruaja, kuzhinieri, shërbëtorja dhe kopshtari. Policia u thirr për ta hetuar vrasjen. Të gjithë i treguan policisë se çfarë ishin duke bërë kur ndodhi vrasja.

Gruaja tha: “Po lexoja një libër”

Kuzhinieri tha: “Isha duke përgatitur mëngjesin”

Shërbëtorja tha: “unë po rregulloja tryezën”

Kopshtari tha: “Unë po ujitja bimët”

Pas dëgjimit të deklaratave, policia arrestoi vrasësin.

Pyetje: Kush është vrasësi dhe si e dinte policia?

Përgjigjja: Kuzhinieri e ka bërë atë.

Ju nuk mund të gatuani mëngjesin pasdite.

Paratë e vjedhura

Një burrë vendosi 100 dollarë në tavolinë dhe u nis për në punë. Kur u kthye, paratë nuk ishin. Ai ka tre të dyshuar: kuzhinierin, shërbëtoren dhe elektricistin.

Kuzhinieri tha: “I kam vendosur paratë nën një libër për ta mbajtur atë të sigurt”, por burri kontrolloi dhe paratë nuk ishin aty.

Shërbëtorja tha: “Kam vendosur paratë brenda librit në mes të faqes 10 dhe 11 për ta mbajtur atë të sigurt”, burri e kontrolloi librin dhe prapë nuk kishte asgjë.

Elektricisti tha: “Pashë paratë që dilnin nga libri dhe i vendosa midis faqeve 11 dhe 12 për ta mbajtur atë të sigurt”.

Polici menjëherë e dinte se kush i vodhi paratë.

Pyetje: Kush është vjedhësi?

Përgjigjja: Elektricisti vodhi paratë.

Nëse elektricisti i kontrolloi paratë midis faqeve 10 dhe 11 të librit, atëherë faqet 11 dhe 12 do të jenë anët e kundërta të një fletë të vetme dhe ishte i vetmi që nuk ishte në gjendje të bënte atë që tha.

Ngrica në dritare

Beni u gjet i vdekur në studion e tij nga miku i tij John. Johni e thirri policinë dhe u tha atyre se çfarë ndodhi. Ai tha: “Isha duke ecur afër shtëpisë së Benit dhe pashë dritën në dhomën e tij. Vendosa të shikoja nga jashtë për të parë nëse ai ishte aty. Kishte ngrica në dritare, kështu që e fshiva atë dhe e pashë trupin. Shkelmova derën e hyrjes për të kontrolluar atë dhe e pashë që shoku im ishte i vdekur. E thirra menjëherë policinë. ”

Oficeri e dinte menjëherë se Gjoni ishte duke gënjyer.

Pyetje: Si e din detektivi?

Përgjigjja: Format e ngricave ishin në brendësi të dritares, jo nga jashtë. Pra, Gjoni nuk mund ta kishte fshirë atë për të gjetur shokun e tij. /Telegrafi/