LAJMI I FUNDIT:

Pezullimi i certifikatës së biznesit të televizionit Klan Kosova, reagon Oda Ekonomike Amerikane

Pezullimi i certifikatës së biznesit të televizionit Klan Kosova, reagon Oda Ekonomike Amerikane

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë ka shprehur shqetësimin e thellë lidhur me vendimin e Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë së Kosovës për pezullimin e certifikatës së regjistrimit të biznesit të televizionit Klan Kosova.

Në reagim thuhet se ky vendim jo vetëm që shkel dispozitat e Ligjit për Shoqëritë Tregtare por dërgon një mesazh shqetësues për komunitetin e biznesit dhe investitorët potencialë.


“Si përfaqësues të komunitetit të biznesit amerikan në Kosovë, ne besojmë fuqishëm në respektimin e parimeve të praktikave të drejta dhe transparente të biznesit, si dhe në mbrojtjen e të drejtave të bizneseve që operojnë brenda vendit.

Pezullimi arbitrar i certifikatës së regjistrimit të biznesit të Klan Kosovës ngre shqetësime për stabilitetin dhe parashikueshmërinë e mjedisit të biznesit në Kosovë. Veprime të tilla gërryejnë besimin e komunitetit të biznesit, si vendor ashtu edhe ndërkombëtar, dhe dekurajojnë investimet.

Vendimi bie ndesh me parimet e Ligjit për Shoqëritë Tregtare, i cili synon të krijojë një mjedis të favorshëm për bizneset për të lulëzuar, kontribuar në ekonomi dhe për të krijuar mundësi punësimi”, thuhet në reagim.

Pezullimi i certifikatës së biznesit të Klan Kosovës, reagon mediumi dhe AGK-ja
Lexo po ashtu Pezullimi i certifikatës së biznesit të Klan Kosovës, reagon mediumi dhe AGK-ja

Sipas Odës ekonomike amerikane ky vendim nxjerr në pah nevojën për një gjyqësor të pavarur dhe procedura transparente ligjore.

“Vendimi i Ministrisë për të pezulluar certifikatën pa arsyetimin e duhur ose pa një proces të rregullt ligjor cenon sundimin e ligjit.

Është thelbësore që çështjet ligjore, si pezullimi i certifikatave të regjistrimit të biznesit, të trajtohen përmes proceseve të drejta dhe transparente, duke siguruar që bizneset të kenë mundësinë të mbrojnë interesat e tyre dhe të trajtojnë çdo shqetësim në mënyrë të drejtë dhe të ligjshme”, thuhet më tej.

Po ashtu thuhet se pezullimi i certifikatës së regjistrimit të biznesit të Klan Kosovës ka implikime më të gjera për lirinë e medieve dhe mbrojtjen e pavarësisë së gazetarisë.

“Mediat luajnë një rol kritik në promovimin e transparencës, llogaridhënies dhe demokracisë. Çdo veprim që kufizon funksionimin e organizatave mediatike i minon këto parime dhe ngre shqetësime për gjendjen e lirisë së shtypit në Kosovë. Vendimi krijon një precedent shqetësues dhe mund të pengojë mediat e tjera të raportojnë lirisht dhe objektivisht.

Në përfundim, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë kërkon nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë që të rishqyrtojë vendimin e saj për pezullimin e certifikatës së regjistrimit të biznesit të televizionit Klan Kosova.

Respektimi i parimeve të Ligjit për Shoqëritë Tregtare dhe sigurimi i një mjedisi biznesi transparent dhe të parashikueshëm janë jetike për nxitjen e rritjes ekonomike dhe tërheqjen e investimeve. Për më tepër, ruajtja e lirisë së medias dhe promovimi i pavarësisë gazetareske janë thelbësore për një demokraci të qëndrueshme. Ne i bëjmë thirrje Ministrisë që ta korrigjojë këtë situatë, të rikthejë besimin në komunitetin e biznesit dhe të riafirmojë përkushtimin e saj për respektimin e sundimit të ligjit dhe mbrojtjen e të drejtave të bizneseve në Kosovë”, thuhet në njoftim. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
A e dini se në Kosovë ka ATM për kritptovaluta? - exCoins.me

A e dini se në Kosovë ka ATM për kritptovaluta? - exCoins.me

exCoins.me
Sheshi 'George Bush' merr shije të re - Doggy Doggy vjen sot!

Sheshi 'George Bush' merr shije të re - Doggy Doggy vjen sot!

Doggy Doggy
EEEXPLORE Kosova –  Eksploro, përfshiju, fuqizo

EEEXPLORE Kosova –  Eksploro, përfshiju, fuqizo

SPEEEX
Bizneset shqiptare në Zvicër hapin dyert për kosovarët, në Kosovë nisin strategjitë për ruajtjen e punëtorëve

Bizneset shqiptare në Zvicër hapin dyert për kosovarët, në Kosovë nisin strategjitë për ruajtjen e punëtorëve

Ekonomi
Investimi milionësh i MCC në energji, Ambasada amerikane: Mbështesim tranzicionin ambicioz energjetik në Kosovë

Investimi milionësh i MCC në energji, Ambasada amerikane: Mbështesim tranzicionin ambicioz energjetik në Kosovë

Ekonomi
Në dy vende, njerëzit shpenzojnë më shumë se sa fitojnë – ja sa para u mbesin në fund të muajit, evropianëve

Në dy vende, njerëzit shpenzojnë më shumë se sa fitojnë – ja sa para u mbesin në fund të muajit, evropianëve

Botë
Kalo në kategori