LAJMI I FUNDIT:

PËRSHËNDETJET

PËRSHËNDETJET

Poezi nga: Ezra Pound
Përktheu: Edion Petriti

O brez sa mburravec
aq krejt i parehat!
Kam parë pikniqe peshkatarësh
I kam parë me familje të çrregullta
pashë qeshjet e tyre dhëmbëplota
dhe dëgjova shakara të ngathëta.
Dhe jam më i lumtur se ju
Dhe ishin më të lumtur se unë;
Dhe peshqit notojnë në liqen
e as rroba s’kanë me vete.