Kompania gjermane e akordimit ka përgatitur krijimin e saj me temën e Mercedesit më të fundit AMG C63, i cili fuqizohet nga një motor V8 vrullshëm.

Ndër “viktimat” e standardeve gjithnjë e më të rrepta të emetimit të shkarkimeve është Mercedes-Benz.

Departamenti AMG i të cilit, pasi hoqi dorë nga motori legjendar biturbo V12, po ngre ngadalë duart nga opsioni 4-litërsh V8, i cili (me sa duket) nuk do të jetë i ndezur me gjeneratën aktuale C-Class (W206), pasi përgjigja e AMG ndaj Audi RS4 dhe BMW M3 do të fuqizohet nga një benzinë turbo me katër cilindra me dy litra të fuqizuar nga një motor elektrik.

Përpara përmirësimeve të ardhshme në klasën C të pritshme dhe të elektrizuar, e cila do të mbajë emërtimin C63 në Pluderhausen, ata kanë përgatitur një krijim të bazuar në gjeneratën e mëparshme (W205) pas emrit Performmaster C63 V8 Final Edition, me të cilin po thonë lamtumirë. në një nga motorët më të mirë V8.

Krahasuar me standardin AMG C63 S, motori 4-litërsh V8 i të cilit zhvillon 510 kuaj/fuqi dhe 700 Nm çift rrotullues maksimal, i cili mjafton për të përshpejtuar nga 0 në 100 km/h në katër sekonda dhe 290 km/h, Performmaster C63 sjell me ka 610 kuaj fuqi dhe 810 Nm çift rrotullues, kështu që V8 Final Edition nga ndalesa në njëqind arrin për 3.8 sekonda dhe zhvillon 309 km/h.

Çmimi i përfundimit nuk është bërë i ditur dhe ekspertët e tregut thonë se krijimi i Performmaster mund të konsiderohet gjithashtu një investim i madh, sepse Mercedes-AMG C63 që përdor motorin V8 do të jetë gjithnjë e më i shtrenjtë në të ardhmen. Siç pritej. /Telegrafi/