Bachelor – Master nga Universiteti i York-ut, një universitet më i mirë 150 në botë. Një diplomë e dyfishtë MBA Ekzekutive dhënë nga Universiteti i York-ut dhe Universiteti i Strasburgut (18 fitues të çmimit Nobel)

Bursat për studentët nga Kosova janë publikuar nga Kolegji CITY, Universiteti i York Evropës dhe Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit të Kosovës duke u dhënë kandidatëve mundësinë të pretendojnë dhe të marrin bursa për një Bachelor ose Master në një universitet te klasës se pare në Kolegjin CITY në Selanik, Greqi.

Kolegji CITY, Kampusi Evropian i Universitetit të Jorkut së bashku me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës po ofrojnë gjashtëdhjetë (60) bursa – 30 bursa të plota (100%) dhe 30 bursa të pjesshme (50% bursa nominale të tarifës së shkollimit) – për studentët nga Kosova për studime Bachelor, Master dhe Ekzekutiv MBA (me kohë të pjesshme) (Viti i Pranimit: 2021-2022). Nën këtë iniciativë Kolegji CITY synon të mbështesë shkollimin e studentëve të jashtëzakonshëm që dëshirojnë të studiojnë në Kolegjin CITY në Selanik, Greqi dhe të ndjekin një diplomë të njohur globalisht nga një prej universiteteve më të mira në botë, Universitetin e Jorkut.

Duke u bazuar në trashëgiminë e tij 30-vjeçare të ofrimit të arsimit të lartë në rajon, CITY College ofron përsosmërinë e arsimit universitar britanik në rajon. Me kampusin e tij kryesor të vendosur në Selanik, Greqi, ai përbëhet nga katër departamente akademike – Departamenti i Administrimit të Biznesit dhe Ekonomisë, Departamenti i Psikologjisë, Departamenti i Shkencave Kompjuterike dhe Departamenti i Studimeve Angleze – dhe ofron një gamë të gjerë të programeve Bachelor dhe Master në Anglishtja në disiplinat e Studimeve të Biznesit, Psikologjisë, Shkencave Kompjuterike dhe Studimeve Angleze.

Kolegji CITY, Kampusi Evropian i Universitetit të Jorkut gjithashtu ofron së bashku me Fakultetin e Ekonomisë dhe Menaxhimit të Universitetit të Strasburgut, Ekzekutivin Pan-Evropian MBA, një program i dyfishtë të klasit botëror që është krijuar posaçërisht për menaxherët dhe profesionistët e biznesit. Pas përfundimit pjesëmarrësve u jepen dy diploma MBA nga dy universitete kryesore nga Evropa: një universitet i lartë britanik, Universiteti i York-ut dhe një universitet prestigjioz francez, Universiteti i Strasburgut.

Kolegji CITY, Kampusi i Universitetit të Jorkut në Evropë është një entitet i integruar i Universitetit të Jorkut dhe prania fizike e një prej Universiteteve kryesore të MB në Evropë. Eshte një institucion unik, ndërkombëtar me seli në Greqi, por me aktivitete satelitore në 8 vende, dhe është i njohur gjerësisht në të gjithë rajonin për përsosmërinë e tij akademike. Gjatë 30 viteve të trashëgimisë së saj, ajo ka vazhduar të lidhë Mbretërinë e Bashkuar me të gjithë rajonin, Evropën dhe botën.

Universiteti i Jorkut është një nga Universitetet kryesore të Mbretërisë së Bashkuar (i 133-ti në botë, Times Higher Education – THE 2021) dhe një anëtar i Grupit prestigjioz Russell. Eshtë një nga institucionet kryesore të botës për kërkime dhe hulumtime. Kolegji CITY Europe Campus është prania fizike e Universitetit të York-ut në Evropë dhe një entiteti i integruar i Universitetit.

Universiteti i Strasburgut është një institucion akademik prestigjioz francez që nxit inovacionin dhe përsosmërinë në arsim dhe kërkime. Ajo ka 18 fitues të Çmimit Nobel në historinë e saj. Eshtë anëtar i Lidhjes së Universiteteve Evropiane të Kërkimit (LERU). Sipas Renditjes Akademike të Universiteteve Botërore 2020 (ARWC), ai është universiteti i 6-të më i mirë në Francë dhe midis 150 universiteteve më të mira në botë.

Afati i fundit i aplikimit për bursë: E hënë, 28 qershor 2021

Dokumentet për aplikim duhet të dorëzohen në Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Zyrën e Protokollit.

Një komunitet i fortë i të diplomuarve në Kosovë

Për më shumë se 12 vjet, Kolegji CITY ka kontribuar në edukimin dhe zhvillimin e popullit të Kosovës. Shumë studentë nga Kosova kanë zgjedhur CITY College, për studimet e tyre universitare. Sot, Kolegji CITY ka një komunitet të fortë të të diplomuarve në Kosovë me një rrjet prej më shumë se 600 anëtarë të të diplomuarve. Të diplomuarit nga Kosova bëhen pjesë e një rrjeti të dalluar global të alumni në të gjithë botën. Të diplomuarit kosovarë të Kolegjit CITY kanë sukses në një gamë të ndryshme fushash dhe arrijnë arritje të mëdha në biznes, qeveri, sport, shëndetësi, media, arsim, bankë, telekomunikacion, komunitet dhe shumë më tepër.

Kontaktoni:

Kandidatët pritet të përmbushin kërkesat e pranimit dhe aplikimit të përcaktuara nga CITY College, University of York Europe Campus. Kandidatët e interesuar që dëshirojnë të marrin më shumë informacion në lidhje me bursat mund të kontaktojnë në: Tel. 048 123 234, email: kosovo@york.citycollege.eu ose web york.citycollege.eu