Gjatë shtatzënisë, trupi i femrës duhet të jetë sa më i shëndetshëm që mundet.

Prandaj, është e domosdoshme që të ushqeheni shëndetshëm dhe ta keni një dietë të balancuar, transmeton Telegrafi.

Femrës shtatzënë i nevojiten më shumë mineralet, nutrientët dhe vitaminat e nevojshëm.

Në fakt, shtatzënave u nevojiten deri në 500 kalori ekstra në ditë posa bebja ta ketë arritur tremestrin e dytë.

Ekspertët thonë se mënyra e dobët e të ushqyerit ndikon në zhvillimin e bebes, por edhe i rritë shanset e nënës për komplikime të ndryshme shëndetësore.

Prandaj, nëse jeni shtatzënë, filloni të hani sa më shumë ushqime të shëndetshme që ju ndihmojnë juve dhe beben të zhvillohet e shëndetshme.

Më poshtë i keni disa ushqime të cilat ekspertët jua rekomandojnë t’i hani gjatë shtatzënisë:

– Produktet e bulmetit si jogurti grek
– Fasulet
– Patatet e ëmbla
– Salmonin
– Vezë
– Brokoli
– Boronica
– Avokado, etj. /Telegrafi/