Kryetari Stevo Pendarovski në panel diskutimin “Depolitizimi i diskursit publik” tha se procesi i pajtimit nuk është i lehtë dhe i thjeshtë por sigurisht se do të zgjasë me vite dhe dekada.

“Edhe pse në mënyrë deklarative kishin unitet rreth qëllimeve strategjike, këto përveç BE-së dhe NATO e përmend edhe Marrëveshjen e Ohrit, për fat të keq, kemi hasur në disa obstruksione që ishin larg nga kritikat konstruktive dhe vërjejteve që na morrën shumë kohë dhe energji si shteti”, tha Pendarovski, përcjell Tleegrafi Maqedoni.

Kur jemi para hyrjes formale në NATO dhe para fillimit të bisedimeve me BE-në, shton Pendarovski, përsëri ballafaqohemi me polarizimin e marrëdhënieve të mosbesimit.

Reklama

“Jam i bindur se largimi nga qëllimi, në kontekstin e vonesës së mëtejshëm të procesit të integrimit, do ta thellojë më tej hendekun si në plan ndëretnik dhe se do t’i përforcojë politikat e përçarjes, urrejtjes, konflikteve dhe paragjykimeve”, tha Stevo Pendarovski./Telegrafi/

Reklama