Patricia Heaton nuk tregon asnjë shenjë plakje. Aktorja që u kthye në autore jo vetëm që duket mahnitëse në moshën 63 vjeçare, por ajo ka bërë disa ndryshime të rëndësishme në stilin e jetës në dy vitet e fundit që thotë se i kanë transformuar plotësisht jetën.

Në një video në Instagram të postuar më 11 korrik, Heaton ndau me entuziazëm se gjatë një muaji kur ata festojnë lirinë e kombit, ajo po feston “lirinë e saj nga alkooli”.

Heaton ndau këtë arritje të madhe pasi mbaroi një shëtitje pesë kilometërshe dhe i ftoi njerëzit që t’i dërgonin mesazh nëse po mendonin të bënin të njëjtën gjë, ose kishin nevojë për ndonjë mbështetje gjatë udhëtimeve të tyre.


Ky moment historik vijon në një intervistë të vitit 2020, gjatë së cilës ajo foli se si ka ndryshuar jeta për të në të 60-at. Në atë kohë, ajo sapo kishte botuar librin e saj të ri “Your Second Act” – një koleksion me histori personale nga gratë (duke përfshirë edhe veten) që kanë rishpikur veten kundër të gjitha mosmarrëveshjeve.

“Jeta juaj është e juaja dhe nuk keni pse të jeni në një lloj rutine vetëm sepse aty keni filluar, ose sepse dikush tjetër e pret atë nga ju”, tha ajo. “Shpresoj që ky libër t’i ndihmojë njerëzit të reflektojnë në jetën e tyre. Shpresoj që ata të shohin diçka nga vetja në histori.”.

Jeta pa alkool

Gjatë asaj interviste, Heaton diskutoi hapur vendimin e saj të papritur për të lënë pirjen e alkoolit në 2018. “Unë e lashë pirjen dy vjet më parë në korrik. Më mungon shumë, por në fund të ditës, ndihem më mirë ”, tha ajo. “Kam vërejtur se po prisja çdo natë për kokteje. Dhe nëse do të shkoja për të drekuar, mund të pija një gotë verë”.

Pasi vuri re se ajo ishte duke u mbështetur në alkool për të ndjerë lehtësim rregullisht, Heaton vendosi se ishte koha për të ndryshuar – para se gjërat të përkeqësoheshin.

“Ekziston një statistikë aktuale që gratë që ishin pirëse të moderuara në të 30-at dhe 40-at e tyre shpesh bëhen alkoolike në të 50-at dhe 60-at e tyre. Gjërat që ju kanë ankoruar nuk janë më atje. Ju jeni pak në det, dhe kështu zgjatni shishen për të ndaluar pasigurinë”, shpjegoi ajo. “E ndjeva këtë me veten time”.

Duke parë pamjen më të madhe, ajo mund të shihte që alkooli thjesht nuk i përshtatej më në jetën e saj: “Ndërsa hormonet tuaja ndryshojnë, ju nuk mund ta përpunoni alkoolin në të njëjtën mënyrë siç bëtë kur ishit më të rinj”, vazhdoi ajo. “Unë jam ndalur dhe jeta ime është përmirësuar ndjeshëm. Fëmijët e mi janë në mes të të 20-ave dhe unë ndoshta do të jem në të 70-at e mia deri sa të kem nipër dhe mbesa. Unë dua të jem e shëndetshme për ta”. /Telegrafi/