Në selinë e organizatës së Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, është bërë e ditur se për këtë vit ndihmë humanitare kanë nevojë 168 milionë njerëz dhe se ky numër gjatë vitit të ardhshëm do të jetë për 40 për qind më i madh – me 235 milionë. E për herë të parë pas 20 viteve është rritur edhe përqindja e varfërisë ekstreme.

Kombet e Bashkuara çdo vit bëjnë vlerësimin se sa njerëz në botë do të kenë nevojë për ndihmë humanitare. E me këto parashikime, parashohin se mund të parandalohet katastrofa në vendet më të rrezikuara nga varfëria, transmeton Telegrafi.

Për vitin e ardhshëm ky numër pritet të rritet në 235 milionë, që është pothuajse gati shifër e njëjtë me numrin e banorëve të Indonezisë që është e katërta sa i përket numrit të banorëve. E për ndihmë nevojiten miliarda dollarë.

Për herë të parë në 22 vitet e fundit është rritur edhe përqindja e varfërisë ekstreme, ku më të prekurit janë të rinjtë dhe femrat. E faktori kyç që ka kontribuar më së shumti kësaj është pandemia e coronavirusit. /Telegrafi/