Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani përmes një konference për shtyp informoi se Maqedonia ka siguruar 50 respiratorë të rinj.

“Me para të ambasadës së Norvegjisë janë siguruar 25 makina të frymëmarrjes për nevojat e Klinikës Infektive”, tha Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani.

Ai tha se pajisjet aktualisht janë në depo në Turqi dhe detajet e transportit të tyre po diskutohen për shkak të trafikut të vështirë rrugor.

“Me mjete të BE-së janë blerë edhe 30 respirator shtesë nga Kina, por për momentin po bisedohet për mënyrën e transportit në vendin tonë”, tha Osmani./Telegrafi/