Derisa vala e të ftohtit ka goditur një pjesë të SHBA-së, janë ngrirë shumë liqene e lumenj në Oklahoma, që ka bërë që të shfaqen edhe pamje të pazakonta.

Në fakt, a e keni ditur se aligatorët i mbijetojnë dimrit ekstrem? Ata janë imun ndaj akullit, thjesht hapin një vrimë nga sipërfaqja e ujit të ngrirë dhe nga aty marrin frymë, transmeton Telegrafi.

Kështu ulin temperaturën e trupit dhe ngadalësojnë punën e metabolizmit për të mbijetuar. Ndërkohë, shumë pyesin se si ndodh që në Oklahoma të ketë aligatorë?

Siç raporton Livescience”, në një libër të vitit 1866 shkruante se “se ata janë trashëgimtarë të këtij shteti amerikan, madje disa prej tyre janë sjellë nga rajone tjera.

Këta reptilë janë organizma ekotermal, për këtë ata mund t’i shihni në diell, ujë e temperatura të ulëta. /Telegrafi/