Dy oficerë të Departamentit të Policisë së Los Angeles (LAPD) u pushuan nga puna pasi injoruan një grabitjeje dhe në vend të saj kishin luajtur Pokemon Go, sipas dokumenteve gjyqësore të publikuara së fundmi.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, oficerët, Louis Lozano dhe Eric Mitchell, humbën apelimin e tyre kundër “akuza të shumta të sjelljes së pahijshme”, të cilat pjesërisht ishin bazuar në një regjistrim të tyre në makinë.

Regjistrimi i sistemit dixhital të videove në makinë (DICVS) i “kapi ata duke hequr dorë nga detyra e tyre për të asistuar në përgjigjen e një oficeri komandues ndaj një plaçkitjeje në zhvillim dhe duke luajtur l Pokemon Go në telefon derisa ishin në detyrë”.

Bazuar në këto dokumente të gjykatës të publikuara të premten, incidenti ndodhi muajin prill të vitit 2017, kur erdhi telefonata në lidhje me një plaçkitjeje me shumë të dyshuar në progres në një dyqan. /Telegrafi/