OBRM-PDUKM-ja opozitare ka reaguar në lidhje me mungesën e vaksinave kundër COVID-19 në Maqedoni, duke thënë se ky është rezultat i paaftësisë së ministrit Venko Filipç dhe kryeministrit Zoran Zaev, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Qytetarët paguajnë për paaftësinë dhe papërgjegjësinë e qeverisë me shëndetin dhe jetën e tyre. Venko Filipçe dhe Zoran Zaev, në vend që të siguronin vaksinat në kohë për qytetarët, ata u angazhuan për ndërtimin e shtëpive dhe blerjen e lugëve të arta.”

“Kjo është arsyeja pse Maqedonia është vendi i 5-të në botë për nga vdekshmëria nga KOVID-19 dhe vendi i fundit në Evropë që siguron vaksina. Në kushtet kur mbi 87 mijë njerëz u sëmurën dhe gati 2.700 vdiqën në epidemi, Zaev dhe Filipçe nuk kanë zgjidhje tjetër përveç se të bëjnë vaksinat një orë më herët.”

“Ata gënjyen publikun se vaksinat thjesht nuk erdhën, se Bullgaria do të na dhurojë, se Greqia siguron për ne, por edhe Bullgaria dhe Greqia morën vaksina, ndërsa Maqedonia nuk ka marrë asnjë vaksinë në mes të janarit” thonë nga OBRM-PDUKM-ja. /Telegrafi/