Njerëzit në një fshat të qetë në Norfolk të Anglisë kanë nisur një fushatë për të penguar njerëzit që të martohen në një shtëpi madhështore aty pranë.

Reklama

Çiftet që dëshirojnë të martohen në një ndërtesë të shekullit të 16-të pranë Aylsham kanë vendosur të shfaqin mesazhe përmes tabelave duke thënë se “nuset dhe dhëndrit nuk janë të mirëpritur” gjatë udhëtimit të tyre drejt vendit të ngjarjes.

Kjo pasi që fqinjët janë ankuar për njerëzit që enden nëpër oborret e tyre dhe i mbajnë zgjuar natën me muzikë të lartë.

Susi dhe Roger Crane, të cilët zotërojnë një fermë që rrethon vendin, janë ndër ata që “janë ngopur” nga një gjë e tillë.

Reklama

Roger tha: “Dasmat po kanë me të vërtetë një ndikim të madh në jetën e banorëve tanë, dhe kjo është arsyeja pse ne jemi për këtë”.

Reklama

“Ata nuk janë në gjendje të ulen jashtë shtëpive të tyre gjatë verës dhe shpesh shqetësohen nga të bërtiturat dhe të qeshurat”.

“Mysafirët kanë bredhur nëpër oborr dhe madje kanë lënë gota nëpër kopshte dhe janë përhumbur. Atyre iu dha leja për të mbajtur dasma të pakufizuara dhe ne nuk e dimë se si ndodhi”.

Ndërsa Beverley Aspinall, e cila zotëron Oxnead Hall, tha se ajo dhe burri i saj “janë të vetëdijshëm për çështjet” dhe ata po bëjnë “gjithçka që munden” për të provuar dhe zbutur kaosin.

Reklama

Ndërkohë që një zëdhënës i Këshillit të Qarkut Broadland tha: “Zhvillimi u konsiderua i pranueshëm kur u dha leja e planifikimit, në varësi të kushteve”.

“Këshilli aktualisht po heton një ankesë për zbatimin e ligjit në lidhje me shkeljen e kushteve të zhurmës në vend”.

Reklama

“Kjo ende nuk është përfunduar dhe këshilli do t’i përgjigjet drejtpërdrejt ankuesit pasi të kemi hetuar këtë çështje”. /Telegrafi/