Nga: Kastriot Dervishi

Reklama

Urim Elezi vuajti 25 vjet, 3 muaj, 15 ditë burgim në vitet 1963-1989. Në dënimin e dytë, vitin 1980, kur vuante dënimin në Repartin nr.309 Ballsh, shprehej:

“Sigurimi i ka lyer duart me gjakun e këtij populli. Kanë bërë krimet më të shëmtuara që mund të ketë në histori; Sigurimi është sjellë me popullin dhe me njerëzit më keq se ç’janë sjellë fashistët dhe nazistët … Nuk ka më të poshtër se komunistët. Unë quaj komunistë të gjithë ata që kanë yllin në ballë si një domate, pavarësisht nëse besojnë mjekrën e Marksit apo mustaqet e Stalinit … Krimet më monstruoze në Shqipëri janë bërë në kohën kur kanë ardhur në fuqi komunistët … Jeta te ne është burg”.

Reklama
Reklama