Ju tashmë keni gjithçka që ju nevojitet

Reklama

Pas një kohe, njolla ndryshku mund të shfaqen në rrobat që përmbajnë pulla ose susta metalike.

Njollat specifike ngjyrë portokalli dhe të kafenjtë janë të vështira për t’u hequr me larje të rregullt në makinë dhe rrallë ndonjë mjet kimik mund të jetë i dobishëm në këtë situatë, transmeton Telegrafi.

Megjithatë, kur kimia nuk funksionon, duhet të kërkoni një zgjidhje në shtëpi. E gjeni kryesisht në kuzhinë.

Ju tashmë keni gjithçka që ju nevojitet për këtë truk. Mjafton të kontrolloni nëse rrobat që do të trajtoni mund të lahen, sepse nëse nuk munden, duhet të kuptoni se si të hiqni njollat “thara”.

Reklama

Hapi 1:  Shtrydhni lëngun e limonit direkt në njollën e ndryshkut.

Reklama

Hapi 2: Spërkateni njollën (që tani është e lagur) me lëng limoni me kripë dhe shtoni edhe pak lëng limoni.

Hapi 3: Lërini rrobat në një vend me diell. Duhet të qëndrojnë ashtu derisa njolla të jetë plotësisht e bardhë, që do të thotë se mund të zgjasë disa ditë. Kur njolla të jetë zhdukur, thjesht lani rrobën. /Telegrafi/