LAJMI I FUNDIT:

Një kompani startup suedeze dëshiron të ofrojë makina të vogla që pritet të kushtojnë 11,000 dollarë

Një kompani startup suedeze dëshiron të ofrojë makina të vogla që pritet të kushtojnë 11,000 dollarë

Një kompani startup suedeze dëshiron të jetë një Ikea e makinave elektrike me makina të vogla që pritet të kushtojnë 11,000 dollarë.

Reklama

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Startup-i suedez po kërkon të ofrojë për klientët automjete të vogla elektrike urbane që janë më të “përshtatshme për planetin” dhe kontribuojnë më pak në “mbipopullim” sesa modelet e zhurmshme.

Çfarë e bën Luvly O të ndryshëm nga EV-të e tjerë të vegjël?

Ideja është që të paketohen pjesët e secilës makinë – dhe më pas të montohen ato në “mikrofabrika” afër klientëve, duke ulur emetimet dhe kostot e transportit.

Luvly u themelua në vitin 2015 dhe O është modeli i parë i saj i cili do të nisë në gjysmën e dytë të 2023, thotë Luvly.

“Luvly u themelua në besimin se aspektet negative të makinave – dëmtimi mjedisor, kostoja, rreziku për këmbësorët dhe përdoruesit e tjerë të rrugës, joefikasiteti i hapësirës – mund të zbuten duke kombinuar zgjidhjet moderne teknologjike me dizajnin futurist”, ka thënë Håkan Lutz, CEO dhe themelues i Luvly.

Makina do të kushtojë rreth 10,000 euro, ekuivalente me afërsisht 10,700 dollarë.

Do të ketë një shpejtësi maksimale prej afërsisht 90 km/h, kështu që do të funksionojë edhe për autostradë.

Megjithatë, më mirë t’i bëni rrugëtimet të shkurtra, sepse Luvly O do të ofrojë vetëm rreth 100 kilometra distancë me një karikim.

Bateritë e saj janë “të lëvizshme”, që do të thotë se pronarët mund t’i ndërrojnë ato plotësisht të ngarkuara në vend që të presin në një stacion karikimi. /Telegrafi/