Faqja ROMUniverse është mbyllur dhe pronari i kësaj faqe do të duhet të paguajë Nintendo 2,115,000 dollarë.

Në shtator të 2019, Nintendo paditi pronarin e faqes në internet ROMUniverse për pirateri, raporton nme.

Pronari i ueb-faqes, Matthew Storman është akuzuar për vjedhje dhe shpërndarjen e lojërave pirate të Nintendos dhe përfitimin nga shkelja masive e të drejtës së autorit duke akuzuar një pajtim për faqen e tij.

Është deklaruar se ai fitoi 30-36 mijë dollarë në një vit, kështu që Nintendo vendosi ta padisë atë dhe në fund i mori dy milion prej tij.

Storman mbrojti veten se ai nuk e shkel ligjin dhe se ai personalisht nuk postoi ndonjë ROM në ueb-faqe, por kjo nuk funksionoi për të. /Telegrafi/

Reklama
Reklama