Netflix ka shumë përdorues. Por do të kishte edhe më shumë nëse njerëzit do të ndanin fjalëkalimet e tyre me të tjerët.

Për fat të keq, kjo duket të jetë një problem i vështirë për t’u zgjidhur dhe CEO i Netflix, Reed Hastings me sa duket nuk është i gatshëm të heqë të gjitha ndalesat kur bëhet fjalë për “goditjen e kësaj sjelljeje potencialisht të rrezikshme”, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Pasi zbuloi numrat më të fundit të të abonuarve të Netflix , Hastings u pyet nga një investitor nëse gjiganti i transmetimit po kërkon të “shtrënguar masat” kur bëhet fjalë për të ndaluar ndarjen e fjalëkalimit.

Në fillim të këtij viti, Netflix trefishoi atë që dukej si fillimi i një sistemi të ri verifikimi, me përdoruesit në shumë vende që raportuan duke u treguar një njoftim ku thuhej se: “Nëse nuk jetoni me pronarin e kësaj llogarie, keni nevojë për llogarinë tuaj për të vazhduar së shikuari”.

Sidoqoftë, Hastings me sa duket nuk dëshiron të bëhet më i “ashpër” se kaq.

Dhe lidhur me këtë, ai ka thënë: Ne do të provojmë shumë gjëra, por kurrë nuk do të bëjmë diçka që të duket sikur i ‘shtrëngojmë masat’. Duhet të ndihet sikur ka kuptim për konsumatorët, që ata e kuptojnë”.

Ndërkohë, COF i Netflix, Greg Peters, tha që sjellja e përdoruesve ndryshon midis vendeve.

Ai gjithashtu vuri në dukje se ndarja e fjalëkalimit nuk mund të synojë gjithmonë të jetë e keqe, por shihet si një shfaqje e dashurisë dhe besnikërisë midis disa njerëzve. /Telegrafi/