Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska dhe atasheu norvegjez për mbrojtje Egil Daltveit nënshkruan Protokoll për donacionin norvegjez për Maqedoninë së Veriut në material konsumues mjekësor në vlerë prej 100 mijë eurove.

Siç njoftojnë nga Ministria e Mbrojtjes, këto mjete janë plotësim i 200 mijë eurove që Norvegjia tashmë i ka siguruar përmes Agjencisë për mbështetje dhe furnizim të NATO-s.

Siç qëndron në komunikatë, shuma totale prej 300 mijë eurove do të përdoret për të siguruar pajisje mjekësore dhe pajisje për spitalin mobil ROLE 2 MTF, i cili është gjithashtu donacion nga Norvegjia, dhe të cilin Ministria e Mbrojtjes dhe Ushtria e kanë ngritur pranë Klinikës së Sëmundjeve Infektive në Shkup, me çka u siguruan 130 deri në 200 shtretër shtesë spitalor.

“Hapi i Norvegjisë është një tjetër në serinë e shembujve pozitivë të ndihmës dhe mbështetjes së anëtarëve të NATO-s për Republikën e Maqedonisë së Veriut, si një mirëseardhje e sinqertë për vendin tonë në Aleancë”, thuhet në komunikatën e ministrisë./Telegrafi/