LAJMI I FUNDIT:

NË NJË BOTË TË MBRAPSHTË TA ÇMOSH VIRTYTIN

NË NJË BOTË TË MBRAPSHTË TA ÇMOSH VIRTYTIN

Poezi nga: E. E. Cummings
Përktheu: Fadil Bajraj

M në një botë të mbrapshtë – ta çmosh virtytin
A në një botë të frikacake – të kesh kurajë
R në një botë të pabesë – të jesh i besës
I në një botë të luhatshme – të qëndrosh i patundur


A në një botë të vrazhdë – të tregosh mëshirë
N në një botë tendencioze – të veprosh me drejtësi
N në një botë të paturpshme – të jetosh fisnikërisht
E në një botë të urryer – të falesh

M në një botë të korruptuar – të jesh i ndershëm
O në një botë të pashpirt – të jesh i njerëzishëm
O në një botë vrastare – të krijosh
R në një botë të sëmurë – të jesh shëndosh e mirë

E në një epokë të kurrKUSHit – të jesh diKUSHi

Në trend Kultura

Më shumë
E kam zili kur dikush në “banesën e fundit” përcillet me: “Për nder ka qenë burrë shumë i mirë”!

E kam zili kur dikush në “banesën e fundit” përcillet me: “Për nder ka qenë burrë shumë i mirë”!

Kulture
Dosja osmane për jetën e Ismail Qemalit dhe disa reflektime të gazetave osmane ndaj pavarësisë së Shqipërisë

Dosja osmane për jetën e Ismail Qemalit dhe disa reflektime të gazetave osmane ndaj pavarësisë së Shqipërisë

Kulture
Studim i rrallë dhe i veçantë francez, për shtypin shqiptar të viteve 1848-1939

Studim i rrallë dhe i veçantë francez, për shtypin shqiptar të viteve 1848-1939

Kulture
Disidenti Selman Riza: U përndoq nga Shqipëria komuniste - si kosovar dhe si nacionalist

Disidenti Selman Riza: U përndoq nga Shqipëria komuniste - si kosovar dhe si nacionalist

Kulture
POEM KOSOVAR: Dhe këndova kosovarin, njerinë që banon n’atë vend ‘prej qindra vjet- prej mijra vjet- rrënjë pas rrënje’

POEM KOSOVAR: Dhe këndova kosovarin, njerinë që banon n’atë vend ‘prej qindra vjet- prej mijra vjet- rrënjë pas rrënje’

Poezi
Apologjia e Sokratit, një thirrje e përhershme

Apologjia e Sokratit, një thirrje e përhershme

Kulture
Kalo në kategori