LAJMI I FUNDIT:

Në fondin e privatizimit janë 785 milionë euro

Në fondin e privatizimit janë 785 milionë euro

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP), ka shpërndarë gjatë këtij vitit për punëtorët e ndërmarrjeve të privatizuara nga 20 përqindëshi në shumë prej 8.7 milionë euro.

Drejtori menaxhues i Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Ekrem Hajdari ka thënë në emisionin “Përballje” se fondi i privatizimit ka arritur në 785 milionë euro.

“Në vitin 2017 kemi paguar diku afro 8 milionë e 700 mijë euro si shpërndarja për 20 përqindëshit e ish-punëtorëve dhe afër 7 milionë tjera kreditorëve të tjerë që kanë pas kërkesa kreditore të këtyre aseteve që kemi shitur. Deri më sot janë mbledh mbi 785 milionë euro në fondin e mirëbesimit-privatizimit. Prej tyre kuptohet janë shpërndarë punëtorëve, kreditorëve etj”, tha ai.

Hajdari ka thënë se deri në fund të vitit në fondin e privatizmimit do të jenë 476 milionë euro.

Ai ka treguar se kanë propozuar ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për AKP-në, ndryshime këto që do të mundësonin zhbllokimin e një pjese të fondit të privatizimit. /Telegrafi/


Në trend Ekonomi

Më shumë
Nga Kosova në Bazel - rruga e Leos drejt suksesit si stilist i flokëve

Nga Kosova në Bazel - rruga e Leos drejt suksesit si stilist i flokëve

Leovee Hairartist
Nga 6 shkurti, konsumatorët kanë të drejtë t'i shkëpusin kontratat me operatorët kabllorë që ndryshojnë kushtet e saj

Nga 6 shkurti, konsumatorët kanë të drejtë t'i shkëpusin kontratat me operatorët kabllorë që ndryshojnë kushtet e saj

Ekonomi
Programi EDP – Ndikimi i profesionistëve të diasporës në forcimin e kapaciteteve lokale

Programi EDP – Ndikimi i profesionistëve të diasporës në forcimin e kapaciteteve lokale

GERMIN
Fillo rrugën tuaj profesionale - konkurset e fundit në Telegrafi Jobs!

Fillo rrugën tuaj profesionale - konkurset e fundit në Telegrafi Jobs!

Telegrafi Jobs
Nga Ballkani drejt Europës - rritja e shpejtë dhe suksesi i Sachpizza & Sachcaffé

Nga Ballkani drejt Europës - rritja e shpejtë dhe suksesi i Sachpizza & Sachcaffé

Sachcaffé
Përkushtimi ndaj pacientëve - historia e suksesit të KosovaMed në kujdesin paliativ sipas modelit gjerman

Përkushtimi ndaj pacientëve - historia e suksesit të KosovaMed në kujdesin paliativ sipas modelit gjerman

KosovaMed Healthcare
Kalo në kategori