Vetëm dje, e gjithë bota ra në panikë kur produktet dhe shërbimet e ndryshme të Facebook-ut, duke përfshirë vetë Facebook-un, WhatsApp-in dhe Instagram-in u ndërprenë.

Ishte e paqartë se çfarë kishte ndodhur, por për ata që mund të kishin qenë të shqetësuar se ishte një lloj sulmi në Facebook, rezulton se nuk ishte asgjë më shumë se një ndryshim i konfigurimit të serverit, përcjell Telegrafi.

Sipas një postimi nga Facebook, kompania ka deklaruar: “Dje, si rezultat i ndryshimit të konfigurimit të serverit, shumë njerëz kishin vështirësi në qasen në aplikacionet dhe shërbimet tona. Tani i kemi zgjidhur çështjet dhe sistemet tona janë duke u rikuperuar. Na vjen shumë keq për shqetësimin dhe vlerësojmë durimin e të gjithëve “.

Tani duket se gjithçka është kthyer në normale, kështu që nëse mbështeteni në WhatsApp ose Instagram, nuk duhet të keni ndonjë problem duke përdorur ato shërbime.

Facebook nuk has shpesh ndërprerje. Në fakt, ndërprerjet e tilla priren të jenë të rralla dhe shumë larg njëra tjetrës, por duke pasur parasysh se sa produkte dhe shërbime mbështeten në Facebook dhe sa përdorues kanë, edhe një ndërprerje prej 15 minutash mund të ndihet në mbarë botën.

Megjithatë, kjo instancë e veçantë duket se ka qenë mjaft e gjatë, sipas CNN, ajo zgjati më shumë se 14 orë. /Telegrafi/