Agjencia hapësinore NASA i kishte ushqyer merimangat me droga si marihuana dhe ka parë se si ato kanë bërë rrjetat e tyre.

Ndërkohë, sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, NASA ka publikuar rezultatet e eksperimentit të saj të çuditshëm në vitin 1995 – dhe ato ishin aq tërheqëse sa vështirë se do ta paramendonit.

Ju mund të shihni krijimet abstrakte më poshtë, duke përfshirë rrjetat nga merimangat e ushqyera me marihuanë, kafeinë dhe hidrat të klorit.

“Sa më toksike të jetë kimikati”, shkruajnë studiuesit në letrën e tyre, “aq më e deformuar duket një rrjetë në krahasim me një rrjet normal”.

Atëherë ata përcaktuan sasinë e ndryshimeve në secilën rrjetë duke përdorur mjete statistikore dhe përpunues të imazhit për të provuar ndikimin e kimikateve të ndryshme në merimangat. /Telegrafi/

Merimangat e ekspozuara ndaj kafeinës – Merimangat të cilët do të provonin kafeinën bënin rrjeta të çorganizuara

Merimangat e ekspozuara ndaj marihuanës – Një rrjet i bërë nga një merimangë në marihuanë në të djathtë