Myftinia e Tetovës pranë Bashkësisë Fetare Islame ka reaguar në lidhje me deklaratat e djeshme të deputetit të LSDM-së, Muhamed Zekiri dhe kryeministrit Zoran Zaev.

Në një komunikatë nga Myftinia thonë se deklaratat e atilla janë bërë të zakonshme, pavarësisht se vijnë nga drejtime të ndryshme, sipas tyre, kanë një qëllim të caktuar, njofton Telegrafi Maqedoni.

Myftinia e Tetovës thotë se në kohën e Sulejman Rexhepit janë ndërtuar pesë medrese dhe Fakulteti i Shkencave Islame dhe se këto siç i quajnë suksese, pa përpjekjet e Rexhepit do të mbeteshin vetëm ide.

“I nderuari Muhamed Zekiri dhe udhëheqësi e LSDM-së në krye me Zoran Zaev, shteti evropian nuk formohet me kësi lloj të përgjegjësive, deklaratave dhe shpifjeve. Shteti i Maqedonisë deri tash ka uzurpuar tokat (vakëfet) që kanë qenë pronë e BFI-së, nuk ka lejuar (edhe sot nuk lejon) ndërtimin e xhamive, përkundrazi xhamitë janë që ndërtuar nga populli janë llogaritur fatkeqësisht “ilegale””, thonë nga Myftinia e Tetovës.

Zoran Zaev dhe Muhamed Zekiri debatojnë rreth Bashkësisë Fetare Islame (Video) Zoran Zaev dhe Muhamed Zekiri debatojnë rreth Bashkësisë Fetare Islame (Video)

Ata në fund shtojnë se “akuzat dhe shpifjet në drejtim të Sulejman Rexhepit do ta forcojnë unitetin, jo vetëm të nënpunësve të BFI-së, por edhe gjithë muslimanëve në Maqedoni”./Telegrafi/