Motra e Mark Zuckerberg thotë se ajo u largua nga Facebook, sepse ajo ‘urrente faktin të ishte gruaja e vetme në pothuajse çdo dhomë që ishte për 10 vjet të njëpasnjëshme’.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Randi Zuckerberg, 36 vjeçe, u largua nga kompania e vëllait të saj në vitin 2011 për të themeluar firmën e saj të mediave sociale.

Por ajo tha se gratë vazhdojnë të jenë të margjinalizuar në “botën e rëndë të teknologjisë”.

“Më pëlqeu ajo që bëra në Facebook. Por unë e urreja të qenit gruaja e vetme në pothuajse çdo dhomë që isha në 10 vjet atje”.

“Gjithmonë kam menduar, dua të bëhem pjesë e zgjidhjes, të mos vazhdoj të jem pjesë e problemit”.

Randi Zuckerberg, e cila ka punuar në repartin video të drejtpërdrejta të rrjetit social në ditët e tij të para, thotë se Facebook ishte vizioni i vëllait të saj.

“Është kompania e tij”, thotë ajo.

“Në një moment, unë me të vërtetë doja të krijoja diçka për veten time”.

Ajo kujton se si vëllai i saj i kërkoi për t’u bashkuar me Facebook në vitin 2004, kur ishte vetëm fillimi me rreth 50 punonjës.

Ajo thotë se që nga ajo kohë, teknologjia ka pasur vështirësi në integrimin e grave në fuqinë punëtore.

“Një nga gjërat që unë kuptova është se dëshiroja shumë të shihja një botë ku përfaqësimi i femrave ishte më i madh në dhomë”, tha ajo.

“Dhe unë nuk mund të kuptoj pse, pas 15 vjetësh, kjo ka ndryshuar kaq pak”. /Telegrafi/