LAJMI I FUNDIT:

Mos i ujisni lulet në këtë mënyrë, do të vyshken!

Mos i ujisni lulet në këtë mënyrë, do të vyshken!

Koha e ditës është gjithashtu e rëndësishme

Reklama

Një lulishtar tregon se si t’i ujisni siç duhet lulet tuaja në mënyrë që ato të mos vyshken para kohe gjatë verës…

Temperaturat dalëngadalë po fillojnë të rriten dhe kur vjen vera, jo vetëm ne vuajmë nga vapa, por edhe bimët tona.

Nëse jeni adhurues i luleve, mund të shmangni tharjen e tyre duke i ujitur në mënyrën e duhur.

Një lulishtar i quajtur Michael këshillon të gjithë dashamirët e luleve që të mos ujiten vetëm nga lart. Gjithashtu, është shumë e rëndësishme të shmangni ujitjen e tij në mes të ditës kur është vapë, transmeton Telegrafi.

“Bimët nuk duhet t’i ujisni nga lart, por nga rrënjët dhe duhet t’i ujisni në mëngjes ose në mbrëmje”, tha ai në videon e tij.

Duke qenë se ai vetë përdor një markuç për ujitje dhe një aksesor për të, i njohur më mirë si “pistoletë markuçi”, ai këshilloi se si duhet të përdoret.

Duke marrë parasysh që ky aksesor ka opsione të ndryshme për spërkatjen e ujit nga markuçi, secili opsion ka një qëllim të veçantë. Pra, një spërkatës i fortë nuk është aspak i destinuar për ujitje të bimëve, por për pastrim, për shembull, beton ose makina. Nga ana tjetër, spërkatësi shpërndarës është për ujitje të butë të fidanëve.

Në fund, ky kopshtar këshilloi që të mos harroni kurrë të mbyllni zorrën, sepse uji në të mund të nxehet shpejt për shkak të temperaturave të larta.

Shikoni shpjegimin e detajuar të këtij kopshtari në video:

 #wateringplants #wateringcan #gardening #gardentok #gardeningtips #gardeningideas ♬ original sound – Michael – Gardening tips

/Telegrafi/