Nga: Peter Gabriel (“Don’t Give Up”, albumi “So”, 1986)
Përktheu: Agron Shala

Në këtë tokë krenare u bëmë të fortë
Gjithmonë të kërkuar
Mësova të luftoj, mësova të fitoj
Kurrë s’e mendova se mund të dështoj

A po më duket apo s’mbeti asnjë luftë
Jam burrë ëndrrat e të cilit janë shkretu
E ndryshova fytyrën, e ndryshova emrin
Por kur dështon askush s’të dëshiron

Mos u dorëzo se ke miq
Mos u dorëzo se ende s’je mundur
Mos u dorëzo se e di që ia del mbanë

Edhe pse rreth meje kudo shikova
Se do të goditem kurrë s’e mendova
Mendova se të fundit do të biem
Është e çuditshme se si gjërat përmbysen

Reklama

Në shtëpinë time atë natë u nisa
Te vendi pranë liqenit ku linda
Teksa dita agon, tokën e shikoj
Drunjtë janë djegë deri në rrënjë

Reklama

Mos u dorëzo se ende na ke
Mos u dorëzo se kërkesa të mëdha s’kemi
Mos u dorëzo se diku është një vend ku ne përkasim

Pushoje trurin, shumë po mendon
Gjithçka do të rregullohet
Kur gjërat vështirësohen, te ne mund të afrohesh
Mos u dorëzo, të lutem mos u dorëzo

Më duhet të iki, se s’mundem më të duroj
Duhet të rri në atë teh ure, me sytë teposhtë
Çfarëdo që vjen dhe çfarëdo që mund të shkojë
Lumi gëlon, ai lumë po gëlon

Reklama

Në qytet tjetër jam shpërngul
Të rehatohem jam mundu
Sa shumë njerëz për secilën punë
Sa shumë njerëz që s’i duhen kujt

Mos u dorëzo se ke miq
Mos u dorëzo se nuk je i vetmuar
Mos u dorëzo se s’ka arsye me pasë turp
Mos u dorëzo se ende na ke
Mos u dorëzo se mburremi me atë që je
Mos u dorëzo se e di se lehtë s’ishte kurrë
Mos u dorëzo se besoj që diku është një vend
Një vend ku ne përkasim

Reklama

Mos u dorëzo, mos u dorëzo, mos u dorëzo…