Ndryshimet e vajit të motorit përshkruhen në intervale shërbimi dhe nëse i humbisni ato përballeni në një moment do të keni një rezultat të pakëndshëm.

Prandaj ju sjellim shembullin e pronarit të kamionit Ram 1500 EcoDiesel nga viti 2018, i cili është detyruar të paguajë zëvendësimin e të gjithë motorit.

Kështu, një elektricist nga Bowmanville, Ontario, bleu një kamionçinë të re disa vite më parë me një garanci prej 100 mijë kilometra, raporton CTV News.

Në nëntor 2021 dhe me rreth 91 mijë km të kaluara, motori i pick-up mori flakë në autostradë. Edhe pse ende brenda kilometrazhit të mbuluar me garancion, kërkesa për riparime falas është refuzuar. Arsyeja? Nuk janë bërë ndryshimet e vajit në intervale të planifikuara.

Ndryshimet e vajit janë bërë nga një dyqan i pavarur i pjesëve të automjeteve dhe vajrave. Një punonjës atje i tha pronarit se Rami i tij mund të përshkonte 23 mijë km ndërmjet dy ndërrimit të vajit. Por askush nuk u mërzit të shikonte manualin e përdorimit të automjetit.

Përkatësisht, thuhet se në asnjë rrethanë intervalet e ndërrimit të vajit nuk duhet të kalojnë 16 mijë km ose 12 muaj. Udhëzon pronarët që të kryejnë shërbimin e marrjes së tyre sa më shpejt të jetë e mundur, jo më vonë se 805 km pasi të jetë aktivizuar treguesi i ndryshimit të vajit. Kostoja e zëvendësimit të një motori me naftë është rreth 15 mijë dollarë pa taksa. /Telegrafi/