LAJMI I FUNDIT:

Me mjekër apo i rruar: Debat shkencor (Video)

Me mjekër apo i rruar: Debat shkencor (Video)

Çfarë thotë shkenca për meshkujt me mjekër e mustaqe?

Djemtë e AsapScience kanë hapur një debat duke i diskutuar të mirat dhe të këqijat shkencore e të pasurit një mjekër apo një fytyrë të rruar, pasi që studimet e mëhershme kishin zbuluar se 60 për qind e komunikimeve verbale ndikohen nga mënyra se si duket fytyra jonë, transmeton Telegrafi.


Në një anketim me studentë kolegji, meshkujt me mjekër ishin parë si më dominues dhe agresivë – karakteristika të cilat nuk duhet t’i keni në një intervistë pune. Ndërsa, një anketim tjetër i ka cilësuar mjekrat si më pak atraktive.

Në anën tjetër, studimi i cili kishte konkluduar se profesionistët e burimeve njerëzore preferojnë meshkujt me fytyrë të rruar ishte financuar nga një kompani e rrojës – gjë që bën të mendojmë se këtë e kanë thënë me qëllim…

Sido që të jetë, në videon e mëposhtme mund ta shihni një video të përgatitur nga AsapScience dhe të shihni se çfarë thonë ata për meshkujt me mjekër dhe ata me fytyrë të rruar. /Telegrafi/