LAJMI I FUNDIT:

Mishi i dhëmbëve dhe funksioni mendor

Mishi i dhëmbëve dhe funksioni mendor

Këto rezultate shtojnë dyshimin se inflamacionet e ndryshme të cilat kanë të bëjnë me sëmundjet e gingivave mund të kenë ndikim të dëmshëm në tru, transmeton Telegrafi.

Sëmundjet periodontale mund të nxisin inflamacion në tërë trupin që është faktor i dobësimit të funksionit mendor.

Pastaj sëmundjet e dhëmbëve mund të pengojnë edhe marrjen e ushqimit, që njëkohësisht mund të ndikojë edhe në funksionin mendor si pasojë e mungesës së ushqimit të nevojshëm për organizmin.

Gingiviti fillon në hapësirën midis dhëmbëve. Shumica e individëve nuk e përdorin fillin dentar rregullisht. Pastrimi i rregullt me furçë nuk mund të arrijë këto zona kritike.

Edhe dhëmbët më të shëndetshëm mund të shfaqin shenja të kësaj sëmundjeje.

Mishrat e dhëmbëve gjakosen lehtësisht gjatë përdorimit të furçës, janë të ënjtura, të ndjeshme në prekje. Pacienti mund të ketë erë të keqe dhe shije jo te mirë në gojë. /Telegrafi/

Reklama

Në trend Shendetesi

Më shumë
Vajguri çudibërës: Besohet që shëron kancerin, diabetin dhe shumë sëmundje të tjera!

Vajguri çudibërës: Besohet që shëron kancerin, diabetin dhe shumë sëmundje të tjera!

Shëndetësi
Nëse i dalloni disa nga këto simptoma, bëni kontroll për sëmundje seksualisht të transmetueshme

Nëse i dalloni disa nga këto simptoma, bëni kontroll për sëmundje seksualisht të transmetueshme

Shëndetësi
Mbahet Moduli 6 i Kursit të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës mbi Edukimin Bazik të Specializantëve të Kirurgjisë – Faza 1: Shkathtësitë themelore kirurgjike

Mbahet Moduli 6 i Kursit të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës mbi Edukimin Bazik të Specializantëve të Kirurgjisë – Faza 1: Shkathtësitë themelore kirurgjike

Shëndetësi Lajme
Disa fakte të çuditshme për trupin e njeriut: Djersa nuk mban erë dhe gishtat nuk kanë muskuj

Disa fakte të çuditshme për trupin e njeriut: Djersa nuk mban erë dhe gishtat nuk kanë muskuj

Shëndetësi
Depresioni pranveror, ndryshimet që pësojnë individët dhe arsyet pse ndodh

Depresioni pranveror, ndryshimet që pësojnë individët dhe arsyet pse ndodh

Psikologji
Kënaqësia e të pëlqyerit të vetes

Kënaqësia e të pëlqyerit të vetes

Psikologji
Kalo në kategori