Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi ka pritur në takim ministren e Integrimeve Evropiane, Dhurata Hoxha me të cilën kanë diskutuar për fondet e IPA-së në fushën e mjedisit dhe zbatimin e direktivave të BE-së.

Ministri Matoshi tha se me ministren Hoxha kanë diskutuar për projekte që e përmirësojnë mjedisin dhe ambientin në vend.

Ai u zotua se të gjitha projekte do mundohen t’i përfundojnë me kohë, pasi që Kosova sipas tij nuk e ka luksin që të humb fonde për interesa të caktuara.

“Kemi folur për shumë tema, shumë projekte ndër to ndërrimit i filtrave të ‘Kosovës B’, ndërtimi i deponisë në Fushë Kosovë për materiet e klasifikuara si të rrezikshme, për fondet ndërkufitare me Shqipërinë, për projektet e deponisë së Mirashit, të deponisë në Pejë dhe shumë projekte tjera të cilat janë të planifikuara me fondet IPA”, ka theksuar ai.

Kosova mund t'i humb edhe 11 milionë të tjera nga BE-ja Kosova mund t'i humb edhe 11 milionë të tjera nga BE-ja

Të suksesshëm këtë takim e ka konsideruar edhe ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata Hoxha e cila kërkoi që këto projekte të fillojnë sa më parë dhe mos të ketë vonesa.

“Jemi duke diskutuar për projekte të rëndësishme apo ndërtimin e deponisë për materiale të rrezikshme në Fushë Kosovë, dhe për ne është shumë e rëndësishme që sa më parë të filloi projekti meqë lokacioni është identifikuar dhe është me rëndësi që qytetarët e kësaj pjese mos të jenë ende thjesht në rrezikun e mbeturinave… Për fat të mirë kemi projektin që fondi i Bashkimit Evropian do të jap paratë buxhetin për ndërrimin e filtrave në termocentralin ‘Kosova B’, ky është një projekt shumë me rendësi që paratë derdhen në buxhetin e Republikës së Kosovës dhe për ne është shumë me rëndësi që mos të kemi vonesa”, ka thënë Hoxha.

Instituti EPIK: Ministrja Hoxha të ndalë deklaratat e pabaza Instituti EPIK: Ministrja Hoxha të ndalë deklaratat e pabaza

Sipas saj Kosova nuk ka humbur asnjë cent nga fondet e dhuruara nga BE dhe se Kosova është përfituesi më i madh në rajon nga këto fonde.

“Nuk kemi humbur asnjë cent, jemi në rrugë të mirë të përfitimit të fondeve të Bashkimit Evropian. Republika e Kosovës është përfituesi më i madh në rajon i fondeve të Bashkimit Evropian, gjegjësisht është përfituesi më i madh apo i dyti në botë për kokë banori pas Palestinës. Ministria e Integrimit Evropian është në proces të koordinimit të plotë me të gjitha institucionet në mënyrë që mos të kemi vonesa në projekte”, ka theksuar ajo. /KP/Telegrafi/