Pas vendimit për njohje nga ana e Izraelit, çështja më e debatueshme mbetet se ku do të vendoset ambasada e Kosovës.

Reklama

Mediat izraelite kanë njoftuar se ekziston mundësi që pas Çekisë, ditën e hënë edhe Kosova ta hapë ambasadën në Jerusalem.

Mirëpo Ministria e Punëve të Jashtme të Izraelit në një përgjigje elektronike për RTV Dukagjinin ka thënë se ende nuk ka ndonjë datë për vendosjen e ambasadës së Kosovës në Jerusalem.

“Nuk mund të konfirmojmë informacionin sepse ai nuk është i saktë. Data e hapjes së ambasadës nuk ende është caktuar”.

Politologu Avdi Smajlaj thotë se e rëndësishme është që Kosova tashmë ka marrë njohjen nga Izraeli.

Reklama

“Më e rëndësishme për Kosovën në raport me Izraelin është njohja që ka ardhur. Në kuadër të kësaj njohje Kosova ka marrë edhe disa obligime që lidhen me vendosjen e ambasadës. Mirëpo kjo gjë ka sjellë reagimin e BE-së dhe shteteve tjera”.

Reklama

Ndërsa profesori universitar Afrim Hoti thotë se tashmë Kosova ka dhënë një zotim për ambasadën dhe këtë zotim duhet ta përmbushë.

Paralajmërimi i Kosovës për hapjen e ambasadës në Jerusalem ka sjellë reagimin e BE-së, Turqisë dhe disa vendeve arabe./Telegrafi/