Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka njoftuar se gjatë ditës së sotme kanë ekzekutuar edhe pagesat për masën 7 të Pakos Emergjente Fiskale.

Bajrami përmes një postimi në Facebook, ka dhënë edhe detaje për numrin e përfituesve individual që kanë përfituar nga kjo masë, e cila u është ndarë punëtorëve të rrezikuar gjatë përballjes me pandeminë COVID-19.

“Ju informoj se sot kemi ekzekutuar këto pagesa: Masa 7 (100 Euro për punëtoret e rrezikuar): Pagesa për 14,838 përfitues individual, në shumë totale prej 1,288,656.00 euro, prej të cilave: 14, 604 nga një pagesë (85.5€), në shume totale 1,248,642.00€ dhe 234 përfitues nga dy pagesa (2*171.00€), në shumë totale 40,014.00€”, tha Bajrami.

Bajrami po ashtu tha se në ditët në vazhdim dalin pagesat e qirasë për biznese.

Bajrami publikon masat që do të ndihmojnë bizneset, pasi Qeveria aprovoi Planin për Rimëkëmbje Ekonomike prej 365 milionë eurosh Bajrami publikon masat që do të ndihmojnë bizneset, pasi Qeveria aprovoi Planin për Rimëkëmbje Ekonomike prej 365 milionë eurosh

Ndryshe, Qeveria  e Kosovës, në mbledhjen e sotme ka aprovuar Planin për Zbatimin e Programit të Rimëkëmbjes Ekonomike në shumë prej 365 milionë euro.

Bajrami u kërkon deputetëve ta votojnë Ligjin për Rimëkëmbje, thotë se tërheqja e 10 për qind të kursimeve nga Trusti do të mundësohet së shpejti Bajrami u kërkon deputetëve ta votojnë Ligjin për Rimëkëmbje, thotë se tërheqja e 10 për qind të kursimeve nga Trusti do të mundësohet së shpejti

Kurse, Ish-deputeti i Partisë Socialdemokrate të Kosovës, Dardan Sejdiu, ka thënë se shuma e ndarë nga Qeveria e Kosovës për Rimëkëmbje Ekonomike është shumë e vogël për vendin.

Sejdiu, Qeverisë Hoti: Me 365 milionë euro nuk bëhet rimëkëmbja ekonomike Sejdiu, Qeverisë Hoti: Me 365 milionë euro nuk bëhet rimëkëmbja ekonomike

Përmes një postimi në Facebook, Sejdiu tha se edhe një autodidakt në ekonomi mund të ju mbajë leksione se me 1 milionë euro në ditë nuk mundet të bëjnë rimëkëmbje ekonomike. /Telegrafi/