LAJMI I FUNDIT:

Ministri u del në mbrojtje gjinekologeve të arrestuara (Video)

Ministri u del në mbrojtje gjinekologeve të arrestuara (Video)

Ministri i Shëndetësisë, Imet Rrahmani, i ka mbrojtur gjinekologet e arrestuara për rastin e pacientes së vdekur, Arbenita Spahiu, në Gjinekologjinë e Gjilanit.

“Duhet t’ia lëmë në duar drejtësisë, nga e njëjta gjinekologe kanë lindur 2 fëmijët e mi, s’besoj që ka bërë ndonjë gjë me qëllim”, ka thënë ministri Rrahmani në Rrokum TV.

E për keqpërdorim të detyrës nga mjekët, Rrahmani tha se këto probleme duan kohë dhe se duhet të dënohet individi e jo i tërë stafi.

“Gjithmonë në shëndetësi është bërë zhurmë, ose ndaj ministrave, ose ndaj sistemit”, ka thënë Rrahmani.

“Me vite në shëndetësi kanë ndodhë afera të ndryshme e kjo ka bërë të mendojmë se çdo gjë në shëndetësi është keq, nuk po vërehen gjërat e mira”, ka thënë Rrahmani në “Rrokum Roll” rreth gjendjes së shëndetësisë në Kosovë.

Duke thënë se në shëndetësi nuk ka pasur qasje serioze, Rrahmani theksoi se tash është duke u bërë një qasje e re.

“Na po mundohemi që me kapacitetet e inspektoratit, dhe me anë të takimeve në qendra të shëndetësisë, të bëjmë një punë më të mirë në sistemin shëndetësor”, ka thënë Rrahmani.

Rrahmani tha se me kabinetin qeveritar janë duke u munduar ta krijojnë Fondin e Sigurimeve, dhe të krijojnë mundësi të reja shëndetësore.

“I kemi përvjelë krahët, e me ekipe të eksperteve jemi qasur në këtë punë”, ka thënë ai për krijimin e fondeve shëndetësore, për të cilat tha se nuk janë alfa dhe omega për zgjidhjen e problemeve, por është një segment i mire për zhvillimin e shëndetësisë.


Në trend Lajme

Më shumë
“Hija” e Zelenskyt, kush është shoku i fëmijërisë që e ruajti edhe në Tiranë

“Hija” e Zelenskyt, kush është shoku i fëmijërisë që e ruajti edhe në Tiranë

Lajme
I arrestuar në Serbi, Hasan Dakaj në gjendje të rëndë shëndetësore

I arrestuar në Serbi, Hasan Dakaj në gjendje të rëndë shëndetësore

Lajme
Zelensky sfidoi masat e sigurisë në Tiranë, përshkon në këmbë një pjesë të kryeqytetit shqiptar

Zelensky sfidoi masat e sigurisë në Tiranë, përshkon në këmbë një pjesë të kryeqytetit shqiptar

Lajme
“Mesazhi ishte i qartë, lufta është afër”, ekspertët komentojnë samitin 'Ukraina – Evropa Juglindore': Nuk u mbajt rastësisht në Tiranë

“Mesazhi ishte i qartë, lufta është afër”, ekspertët komentojnë samitin 'Ukraina – Evropa Juglindore': Nuk u mbajt rastësisht në Tiranë

Siguri
Murati thotë do ta përjetojmë bashkimin kombëtar, Arifi vlerëson se është humbur shansi

Murati thotë do ta përjetojmë bashkimin kombëtar, Arifi vlerëson se është humbur shansi

Lajme
Kush e ruajti Zelenskyn në Tiranë? Nga snajperët te agjentët e RENEA-s

Kush e ruajti Zelenskyn në Tiranë? Nga snajperët te agjentët e RENEA-s

Lajme
Kalo në kategori